Tisztelt Kolléga/Kolléganő!
 

A Magyar Szabadgyök-Kutató Társaság 2009. augusztus 27-29. között Szegeden rendezi meg V. Kongresszusát. A rendezvénnyel Matkovics Béla professzor emléke előtt tisztelgünk, aki Magyarországon az 1980-as években elsők között kezdett az oxigén gyökök és az oxidatív stressz kutatásával foglalkozni.

A szabadgyökös folyamatok – oxidatív stressz - vizsgálatába fokozatosan kapcsolódtak be Budapest, Pécs, Debrecen, Szeged Orvostudományi Egyetemein működő Klinikák érdeklődő orvosai, kutatói, valamint az említett városok Tudományegyetemein, Agrártudományi Egyetemeken, Állatorvostudományi Egyetemeken, Akadémiai Intézetekben dolgozó kollégáink.

A témában az első rendezvényt 1984-ben a pécsi Sebészeti Oktató és Kutató Intézet szervezte “Szabadgyökök és szövetkárosodás“ címmel. Azóta 2-3 évenként összegyűlnek a téma elkötelezett hívei és beszámolnak legújabb eredményeikről. A 90-es évek vége óta a Fehér János professzor által létrehozott Magyar Szabadgyök Kutató Társaság tartja együtt a töretlen lelkesedésű kutató gárdát.

A rendezvény az orvos, állatorvos, biológus, molekuláris biológus, növénybiológus, agrárszakember kollégák közös érdeklődésére számot tartó előadások tartásának, poszterek bemutatásának kíván teret adni, valamint lehetőséget kíván nyújtani a szűkebb szakmai közönséget vonzó speciális előadásoknak, bemutatóknak is.

Tisztelettel hívjuk és várjuk Önt és munkatársait kongresszusunkra, melynek témája az élettudományok bármely területét művelő kutatók érdeklődésére számot tarthat. Ezen kívül kiváló lehetőség a PhD hallgatók bemutatkozására is.

Viszontlátásra a kongresszuson!

Üdvözlettel:

 

Szőllősiné Dr. Varga Ilona egyetemi docens
a Szervező Bizottság elnőke